Linux is veilig
Hoewel geen enkel besturingssysteem 100% veilig is scoort Linux op het gebied van veiligheid beter dan Windows. Er is een wereldwijde ondersteuning van programmeurs. Beveiligingslekken worden vaak nog dezelfde dag gedicht via een beveiligingspatch. Bij Windows ben je afhankelijk van het reactievermogen van dat ene bedrijf.
Linux is stabiel
Windows wordt bij intensief gebruik na verloop van tijd trager en vertoont vreemde kuren. Dit hangt samen met het zwaar leunen van het besturingssysteem op het zogeheten Windows register, welke na verloop van tijd vervuild raakt waarbij de beste oplossing vaak een herinstallatie van Windows vraagt. Op langere termijn blijft een Linux installatie beter en stabieler presteren zonder zo'n noodzaak tot herinstalleren.
Linux is schaalbaar
In tegenstelling tot de Windows architectuur is Linux modulair opgebouwd. Dit houdt in dat de kern van het besturingssysteem (kernel) klein en lichtgewicht wordt gehouden en aanvullende onderdelen zoals bijv. de grafische interface daarbovenop worden gebouwd. Zodoende is Linux tot in de finesses aan te passen aan de doelstellingen en mogelijkheden van het apparaat.
Linux is goed ondersteund
Linux wordt ontwikkeld door een wereldwijde community van programmeurs, ontwikkelaars, testers en gebruikers in een open en directe communicatie onderling. Ook grote bedrijven zoals Novell, Intel, IBM en HP (verenigd in de Linux Foundation) maken deel uit van de community. Het succes en de evolutie van Linux steunt volledig op deze onderlinge samenwerking.
Linux is veelzijdig
Zoals de gemiddelde Nederlander zijn talen goed kent, zo kent Linux een grote compatibiliteit met andere besturingssystemen. Waar MS Office niet in staat is om probleemloos Libre Office bestanden te openen, kan Libre Office dit vice versa wel. Linux houdt de netwerkstandaarden bijzonder hoog en kan crossplatfrom met andere besturingssystemen zoals Windows en Mac OS-X over het netwerk communiceren.
Linux is gratis
Linux is Open Source. Dit betekent dat de broncode, dus de onderliggende programmeercode van Linux, niet auteursrechterlijk wordt beschermd door patenten. Dit komt voort uit de ideologie dat gebruikers de mogelijkheid moeten hebben om de software te bestuderen, aan te passen en daarmee te verbeteren. Bijgevolg hoeft U geen licentiekosten (volgens Microsoft het recht om de software te gebruiken niet om deze te bezitten) voor Linux te betalen.
Linux is mooi
Linux kan worden voorzien van verschillende bureaubladmanagers zoals Gnome en KDE die elk een eigen vormgeving hebben. Tegenwoordig biedt Linux goede ondersteuning voor hardware in de computer wat de multimedia ervaring op uw digitale apparaat sterk vergroot.
Linux is qua gebruikersinterface beter aanpasbaar aan de wensen van de gebruiker.