Het einde van Windows 7

Begin 2020 eindigen de updates voor Windows 7

Begin 2020 valt het doek voor Windows 7, want dan eindigt de productondersteuning voor het besturingssysteem. Windows 7 kwam destijds als nieuwste versie op 22 oktober 2009 uit.

De precieze datum voor het einde van de ondersteuning voor Windows 7 is 14 januari 2020. Na die datum worden er geen beveiligingsupdates meer uitgebracht voor het product. Als u nog steeds gebruik maakt van Windows 7 op uw nog goedwerkende desktop- of laptop computer, dan raadt Automatux u met klem aan in 2019 een upgrade uit te voeren naar Windows 10. Dit om te voorkomen dat u in een situatie komt waarin u service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is. Bovendien maakt Windows 7 uw computer dan kwetsbaar voor hackers en virussen.

Als Windows geen beveiligingsupdates ontvangt is het onveilig om ermee te internetten

Vaak blijken Windows 7 computers evengoed op Windows 10 te kunnen draaien, maar soms is een enkele hardware upgrade nodig om dat mogelijk te maken. In alle gevallen is het raadzaam om een upgrade van Windows omzichtig uit te voeren zodat u geen persoonlijke documenten kwijtraakt.

Veel Windows 7 computers kunnen prima overweg met de nieuwste Windows 10

Als u niet goed weet of uw computer geschikt is voor Windows 10 of hoe u zo'n upgrade op een behoedzame wijze dus met gegevensbehoud uitvoert dan kunt u Automatux inschakelen voor professionele hulp. Neemt u dan contact op voor een vrijblijvende offerte.

 

Spaar het milieu. Schrijf uw computer niet af omdat het besturingssysteem niet langer wordt ondersteund. Laat het besturingssysteem upgraden door Automatux en verklein de afvalberg van afgeschreven elektronica.